Özel BEYMER TIP MERKEZİ


http://www.beymertip.com/

Salı

Boyun Fıtığı Nedir ve Boyun Fıtığı Belirtileri Nelerdir?

Boyun Fıtığı Nedir :
Boynumuz 7 Adet Boyun Omurundan Oluşuyor. Omurlarımızın Arasında Da Hareket Edebilmemizi Sağlayan Diskler Yer Alıyor. Disk İsmi Verilen Bu Yapı İçerdiği Su Ve Kollajen Yapı Sayesinde Omurga Üzerine Binen Yükü Absorbe Ediyor. Aynı Zamanda İki Kemik Dokunun Birbirine Temas Etmesini Engelliyor.
Yaş İlerledikçe Veya Travmalar Sonrasında Disk Dokusu Suyunu Kaybedip Daha Sert Ve Hareketi Kısıtlı Hale Geliyor. Vücudumuzun Yükünü Taşıyan Bu Disk Dokusu Dejenere Olduğu Zaman Hastalık Ortaya Çıkıyor. Diskin Dış Kısmındaki Daha Sert Olan Yapıdaki Küçük Yırtıklardan İçteki Yumuşak Olan Kısım Dışarı Çıkıyor. Bazen Omur Yapısı Bozulduğu İçin Omurlar Üzerinde Küçük Kemik Çıkıntıları Ortaya Çıkıyor. İçteki Yumuşak Yapının Veya Kemiklerin Etraf Dokulara Baskı Yapması Sonucu Sonrasında Ortaya Çıkan Tabloya “Boyun Fıtığı” Deniliyor..
Boyun Fıtığının Belirtileri Nelerdir : Boyun Fıtığının En Önemli Belirtisi, Ağrı. Hastalığın Başlangıç Döneminde Boyun Ve Sırt Ağrısı Ön Planda. Olay İlerledikçe Dejenere Olan Diskin Sinirlere Baskı Yapması Sonucunda Kollarda, Parmaklara Kadar İnen Ağrı Ve Uyuşmalar Ortaya Çıkıyor. Bir Süre Sonra Sinirin Baskı Altında Kalmasına Bağlı Olarak Kuvvet Azalması Başlıyor. Tedavi Edilmeyen İleri Olgularda Omurilik Baskı Altında Kalınca Bacaklarda Güçsüzlük Ve İdrar Kaçırma Gibi Oldukça Tehlikeli Bir Dönem Başlıyor.

Hiç yorum yok:

Yorum Gönder